dinsdag 20 maart 2007

Maandag 19 maart

Suzanne en ik beginnen er al aardig aan te wennen dat hier de dingen niet gaan, zoals je ze zelf op de planning hebt staan. Vandaag weer zo’n dag. Wij wilden graag naar Groningen, een plaatsje op ongeveer veertig kilometer afstand van Paramaribo, een klein half uurtje met de bus, zoals wij hadden gehoord. De bus moesten wij nemen vanaf de Waaldijkstraat - deze was gelukkig snel gevonden. Nadat we het goede busje hadden weten te vinden, bleek dat de volgende bus pas om 12.00 uur zou gaan. Het was op dat moment iets voor elfen, dat zou betekenen een uurtje wachten. Op zich is dat niet zo heel erg, maar het was de moeite niet meer om naar Groningen te gaan omdat het laatste busje om half 2 weer terug gaat. En in een half uur (het is een uurtje rijden) kun je niet echt veel zien. Morgen gaan we een nieuwe poging wagen.
‘Dan gaan we de kathedraal bekijken’ zei Suzanne. Wij vol goede moed daar naar toe, maar ook dit ging niet door. De kathedraal wordt de komende twee jaar gerestaureerd, dus een bezichtiging van binnen zit er niet in.
‘Fort Zeelandia is ook wel leuk om te bekijken’, zeg ik eveneens vol goede moed. Maar helaas Fort Zeelandia is op maandag gesloten. Dan maar een rondje door de stad en kijken wat voor winkels er zoal te vinden zijn. We hebben onder andere een hele mooie souvenirwinkel ontdekt, met veel voorwerpen uit de Indianendorpen en dingen vanuit de dorpen uit het binnenland.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk om weer te lezen wat je de laatste dagen allemaal gedaan hebt. Gelukkig heb je 'nee' gezegd tegen het huwelijksaanzoek, hoewel... een reisje naar Paramaribo en een bruiloft lijk me ook wel wel!
Ik denk dat je wel een extra koffer mag kopen voor alle leuke Surinaamse spullen!
Groetjes, Gea

Anoniem zei

Hallo

Voor twee journalisten in spé, is dit toch wel een heel ander leven dan het stressen wat soms bij een krant tevoorschijn komt. Wie weet is jullie tweede stage wel heel relaxed. Jullie maken nog eens wat mee, zijn jullie net twee weken weg.

Groetjes Ria

Anoniem zei

ik ga morgenochtend naar Grûnn ;-)

Anoniem zei

Hi Maaike,

Wat een actie in deze afgelopen weken.
Overigens je zegt toch wel dat in Holland het gebruikelijk is dat de ouders toestemming moeten geven voordat jij mag trouwen?
Niet in een dronken bui opeens ja zeggen.
Ik geniet van je verhalen.

Groeten, Amanda

Anoniem zei

Hoi Maaike,

Zou je deze prachtige verhalen niet uit kunnen geven in boekvorm? Wij smullen ervan.....!

Groeten Henriette en de rest

Anoniem zei

Maaike,

Ik ga ervan uit dat voordat je jouw ja-woord geeft, eerst de beste jongen komt voorstellen en hem de kans geeft om aan ons goedkeuring te vragen. Mocht je willen gaan samenwonen, maar een dergelijk verzoek heb je nog niet gehad, ben je natuurlijk geheel vrij om te doen en laten wat je wilt.

Anoniem zei

Luister naar de wijze woorden van je vader!

Groetjes, Amanda