maandag 11 juni 2007

Survival in Paramaribo 2

Gistermiddag ben ik samen met Sarah en Paulien gaan zwemmen bij VOS. We hadden echt heerlijk weer, dus ik ben weer aardig verkleurd. Nu hopen dat die rode kleur zich snel omzet naar een mooie egale bruine tint, zodat jullie over twee weken zullen zeggen: 'Jeetje! Wat ben jij bruin geworden!' ;-)

De middag zwemmen werd helaas minder leuk afgesloten doordat ik een verontrustende sms kreeg van Suzanne waarin stond dat ze was overvallen. Net als bij mij de vorige keer is de tas afgerukt door jongens op een scooter. Dit keer hebben ze echter iets meer geweld gebruikt, waardoor ze kwam te vallen met haar fiets, ze heeft schaafwonden opgelopen aan haar elleboog en in haar zij. Gelukkig is het niet ernstig, maar schrikken is het wel.
Erg balen is dat we nu helemaal geen fototoestel, usb-stick/mp3-speler, pinpas etc. meer hebben. Ook 1 setje huissleutels zijn we weer kwijt, dus we hebben gisteren gelijk een extra slot gekocht. En vanochtend zijn we langs onze huisbaas gegaan om te vragen of de sloten opnieuw vervangen kunnen worden. Hopelijk wordt dat vandaag nog gedaan, zodat de rest van onze spullen veilig achter slot en grendel liggen.

Hopelijk worden we de laatste twee weken gewoon met rust gelaten en kunnen we lekker genieten van de laatste paar dagen in Suriname. In elk geval hebben we donderdag tot en met zaterdag een tripje op de planning staan. Kunnen we daar in elk geval gaan relaxen!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Denkt Suzanne na deze akelige gebeurtenis nog steeds zo positief over emigreren of is dat nu iets minder geworden?

En wat betreft dat bruinworden van jou: maak je maar geen illusies. Het is hier nu al een paar dagen tegen de 30°c met een straalblauwe lucht. Wij rekenen er hier dan ook een beetje op dat jij straks tegen ons zegt dat wij bruin zijn geworden :-)

Anoniem zei

haha. jorrit, lees mn blog maar even. Ik ben nog even positief. Alleen die scooters, daar hebben we het nu niet zo op als ze dichtbij de fiets komen...

Tot straks in de zonnige lucht in de omgeving van schiphol ;-)

Anoniem zei

Hoi Maaike en Suzanne,

Dat is wel even weer schrikken. Ik hoop dat jullie toch nog twee leuke weken krijgen.

Groeten Bouwe en Ria

Henriƫtte zei

Hallo Maaike en Suzanne,

Als 'nuchtere 'Groninger...het blijft materie...maar jullie zullen de schrik er nu wel goed in hebben. Jullie nemen ongetwijfeld voorzorgsmaatregelen....voor die laatste dagen! Geniet er nog wel van, kun je het met een goed gevoel afsluiten!
Henriƫtte en de rest

Anoniem zei

Maaike is geslaagd ole ole!!!!

het goede nieuws volgt vast binnenkort op het blog, maar ik kom alvast even binnenstormen. :-)

Anoniem zei

gefeliciteerd!