vrijdag 20 april 2007

Regen


Het resultaat na een buitje regen. Heel veel water, met als gevolg ondergelopen straten en als je pech hebt natte voeten. Suzanne en ik besloten om toch maar even om te fietsen. Ik ben heel benieuwd of we nog een kano moeten gaan aanschaffen wanneer de regentijd goed is losgebarsten.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Maaike,

Wanneer begint de regentijd echt?
Dat zijn echt tropische buien. Wel apart dat het zo warm blijft. Zal dan wel een hoge luchtvochtigheid zijn. Als je onder de douche komt en je hebt je afgedroogd blijf je je nat voelen.
Hoe is het met de krant?

Alvast fijn weekend of moet je werken?

Groetjes,
Amanda

Anoniem zei

Hoi Maaike,

Ik zou haast zeggen begin maar vast te wennen aan al die regen, leest het volgende maar eens. Het is nu 20 april,dus je had al eerder in de grote regentijd kunnen zitten.
Zijn het plaatselijke, onverwachte buitjes of echte buien?

In Suriname spreekt men over vier seizoenen in een jaar, die globaal verdeeld zijn in de volgende periodes.

- Kleine regentijd (KRT), eerste helft december tot tweede helft januari
- Kleine drogetijd (KDT), tweede helft januari tot tweede helft maart
- Grote regentijd (GRT), tweede helft maart tot eerste helft augustus
- Grote drogetijd (GDT), eerste helft augustus tot eerste helft december

Er zit een zekere spreiding in de tijd, soms begint een seizoen eerder of veel later en een droge tijd kan ook wel eens helemaal verregenen.

Ik ben wel heel nieuwsgierig naar de volgende foto's.

Groetjes Ria
p.s. Je kunt de kano van ons wel gebruiken, maar ja, hoe krijg je die daar.

Anoniem zei

We kunnen hier zo langzamerhand wel wat regen gebruiken.
Gea

Anoniem zei

Nee! Het is hier veel te mooi weer. Van mij mag het vanaf oktober weer beginnen met regenen (zo'n halve dag per maand).

Anoniem zei

Hoi Maaike,

Wat een leuk idee, die foto's in het verzamelalbum. Zo te zien op de foto met het taartje voor Suzan haar verjaardag ben je aardig bruin geworden. Ziet er mooi uit.

Groetjes Ria

Anoniem zei

Dag Maaike,

Heb je in Suriname ook een soort KNMI die de weersvoorspelling doet, zodat je tenminste weet wanneer die grote buien komen?
Ik neem aan dat je dit weekend moet werken, na het vrije weekend van vorige week.
Heb je het deze week nog druk gehad op de redactie en is er nog iets van jou gepubliceerd? Je weet, we zijn zeer benieuwd!

Groeten,
Bouwe

Anoniem zei

Hoi Maaike,

Ik heb net in het archief van de ware tijd op `Maaike` gezocht en vond een aantal artikelen van jouw hand. Om de een of andere reden worden ook artikelen van anderen getoond en geeft je volledige naam helemaal geen resultaat. Desal niet te min ben ik weer op de hoogte van wat gaande is in Suriname; aanbeveling van de jeugd voor het parlement, sport en wereld milieu dag.

Groet, Bouwe

Anoniem zei

Bijna een zwembad in de tuin? Wauw wat een regen zeg... En dat is dus nog maar het begin als ik het zo lees. Dan maak je echt alle kanten van het leven in Suriname een keer mee, is ook leuk :). Werkze vandaag en laat weer eens iets van je horen :D. Liefsss

Anoniem zei

Hallo Maaike,

Indrukwekkend....de grote regentijd belooft dus nogal wat....Goed dat je de uitstapjes zo snel al aan het begin hebt gepland. Een buienradar op internet ; is dat voor jullie ook van toepassing?
Groeten, Henriƫtte en de rest.

Maaike zei

Haha, jullie mogen alle regen van mij hebben hoor. Gelukkig is het als het droog is gelijk ook lekker zonnig en warm. Het is inderdaad zo dat als je onder de douche vandaan komt dat je je nat blijft voelen.

Van veel Surinamers krijgen we te horen dat je niet meer echt van de seizoenen kunt uitgaan. De laatste tijd regent het bijvoorbeeld veel in de droge tijd en is het mooi weer in de regentijd.
Als het regent kan het zoals in Nederland de hele dag door regenen, maar het zijn vaak ook echt van die plensbuien, waardoor je binnen 2 sec. doorweekt bent. Gelukkig beginnen die buien vaak met een paar kleine dikke druppen, zodat je de mogelijkheid hebt om te schuilen.

Ik heb hier nog geen weerbericht gezien. Maar dat komt denk ik vooral omdat ik amper tv kijk en het nieuws dat we zien is het korte NOS-journaal, met dus het NL weerbericht ;-)

Maaike zei

Als ik op de site van de ware tijd bij het archief mijn naam in toets krijg ik wel al mijn artikelen. Raar dat jullie niet alles te zien krijgen...