maandag 16 april 2007

Stageweek 2

Deze tweede stageweek was behoorlijk rustig. Niet dat ik heb zitten niksen. Maar voor mijn gevoel kan ik op een dag veel meer doen dan op pad voor een item, het artikel uitwerken, achter een paar dingen aanbellen en weer naar huis. Het op pad gaan is trouwens wel erg leuk. Je komt op allerlei plekken in Suriname die je normaal gesproken nooit aan zou doen. Zo ben ik afgelopen donderdag bij het Cultureel Centrum Suriname geweest waar kinderen in het kader van ‘Ontdek je talent’ bezig waren met allerlei activiteiten waaronder een kindermusical. Erg leuk om te zien hoe enthousiast ze bezig zijn én je hoort nog eens echte Surinaamse kinderliedjes.
Vrijdag de dertiende stond voor mij in het teken van een Minicongres van het Nationaal Jeugd Parlement (NJP). Tijdens deze dag heb ik jongeren gesproken en horen discussiëren over wat en hoe het overheidsbeleid veranderd moet worden. Op zo’n moment komt duidelijk naar voren dat Surinamers echt niet alleen maar lui zijn en dat mensen iets van hun toekomst willen maken. Ze stonden dan ook geheel achter het thema ‘participatie vandaag, ontwikkeling morgen’.
Wat mij opvalt in de berichtgeving van de Surinaamse media is dat veel onderwerpen in Nederland nooit de krant zouden halen en als het wel het geval zou zijn niet zo groots. Zo worden verkeersongevallen volop gemeld, dit is hier een belangrijk issue. Er wordt in de kranten ook duidelijk vermeld om het hoeveelste dodelijke slachtoffer het gaat. De teller staat momenteel op 23.
Wat de afgelopen week volop in de media is geweest is de avondvierdaagse. Vergelijkbaar met de vierdaagse van Nijmegen. Dit onderwerp wordt niet door 1 redactie besproken, maar door alle redacties. Dus het is terug te vinden op de economie, cultuur, binnenland en sportredactie. In Nederland zou er dan 1 pagina van gemaakt worden. Maar hier is het verdeeld over de hele krant.

De avondvierdaagse zelf is een gezellig geheel. Volop brassbands, zingende creolen en veel, heel veel swingende heupen. Het is trouwens best vreemd om dan ‘bakra’s’ tussen het geheel te zien lopen. Maar ach, dat heeft ook wel weer wat.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Maaike,

Wie bedoel je met bakra's, nederlanders of blanke mensen?
Hoe zit het met jullie swingende heupen? Komen ze al losser. Je hebt het ook over salsa les gehad, zit dat er nog in?

Groetjes Ria